Dzień Ziół (Polska)

Zwykły wpis

Dzień Ziół (Polska)

International Herbology Day – Międzynarodowy Dzień Zielarstwa 

Herbalist Day – Dzień Zielarza

17 kwietnia to dzień Zielarzy, Zielarstwa i Ziół. Ten wyjątkowy dzień honoruje osoby specjalizujące się w sztuce uzdrawiania roślinami. Zielarze wykorzystują naturalne właściwości ziół, aby promować zdrowie i dobre samopoczucie. Obchodzony na całym świecie Dzień Zielarza podkreśla znaczenie zielarzy w naszym nowoczesnym społeczeństwie. Ci specjaliści ogrywają dziś kluczową rolę w zdrowiu i żywieniu. Dzień Zielarza zachęca nas do docenienia ogromnej wiedzy, jaką dzielą się zielarze i cudów botanicznych, które wykorzystują.

rozmaryn

Zioła w kuchni. Zioła najczęściej używane w kuchni to przede wszystkim mięta, pietruszka, koperek, szczypiorek, rozmaryn, oregano, tymianek, kolendra, bazylia i szałwia.

szczypior

.

.

Dodaj komentarz